hits

OREOJULEKAKER

  • 26.11.2017 kl. 17:42

Åh, jeg elsker enkle oppskrifter, og nå er det jo "snart" jul. Så i dag fant meg og barna ut at vi skulle hive sammen en kakedeig. I og med at jeg ikke hadde allverdens i skaper og skuffer, måtte vi jo ikke gjøre det så avansert. Man tager hva man haver. Jeg lette litt på nett, og fant en genial kakedeig som var enkel og lett for barn å holde på med. Dette var en oppskrift jeg fant på Franciskas vakre verden.

Jeg er glad i det tradisjonelle, men jeg liker også å skape egne tradisjoner og holde på de. Nå er det slik at jeg omgås fire barn som elsker Oreokjeks. Disse har jo blitt så populære om dagen, og da er det jo et ekstra stort pluss at  julekakene inneholder barnas favorittkjeks. Jeg deler derfor oppskriften med dere.

Oppskrift:

250 g sukker

225 g mykt smør

2 ts vaniljesukker

1 egg

1/2 ts bakepulver

450 g hvetemel

1 pakke Oreokjeks.

Slik gjør du:

Ha smøret ( som er romtemperert) i en eltemaskin. Rør det mykt og godt sammen. Deretter har du sukker og vaniljesukker i. Rør inn egget.

Bland mel og bakepulver i en egen bakebolle, men ha det i bakebollen med resten og rør godt sammen med en eltemaskin. Hvis det begynner å bli for tungt for maskinen bruker du hendene. Tilsett litt vann for ønsket konsistens.

Skjær Oreokjeksene i mindre biter med en stor kniv. Deretter har du dem i den ferdige deigen og knar.

Rull ut deigen ganske tykt, ca 1 cm. Stikk ut med små former og legg kakene på et brett med bakepapir ( jeg brukte 3 brett).

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter, eller til de har fått en gylden fin farge.

Oppbevares i kakeboks.

Lykke til !

2 Kommentarer

Mai

28.11.2017 kl. 20:56
Ååå, disse så sinnssykt gode ut!!! Hvor mange slike tror du hadde fått plass oppi en 1 l krukke? Litt vanskelig å se ut ifra bildet, men hadde vært perfekt i julegaver :)

byevass

29.11.2017 kl. 11:14
Mai: det aner jeg ikke. Men jeg lagde 3 brett med denne oppskriften :-) så det blir jo noen :-)

Skriv en ny kommentar

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • By Eva
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no