hits

JEG BLIR FORBANNA

  • 27.11.2017 kl. 13:03

God dag folkens.

 

Vel hjemme fra en ferie i Mexico. Utrolig vakkert der, men også en sterk hendelse hendte der som har satt sine spor. Jeg har reflektert en del i det siste. Ikke bare over livet, men også over verden. Synes utviklingen er skummel, med terrorisme, økt kriminalitet visse plasser, økt salg av narkotika og en verden hvor stort sett alt handler om penger. Penger er viktig, men ikke så viktig at man skal tråkke på andres føtter eller drepe for den saks skyld. Da blir disse pengene lite verdt. Jeg ser på nyhetene, og ser barn sulter. Jeg ser at det i mange land er ganske så "normalt" å drepe, fordi krig har vært en stor del av hverdagen. Å flykte, være redd, høre skudd fra våpen og bomber er en del av mange barn og voksne sin hverdag. Hva slags verden er det vi lever i ? Jeg kjenner det gjør vondt å tenke på, og jeg kjenner en slags klump i magen når jeg tenker over hvor mye forferdelig det er ute i verden. Det er veldig vanskelig for en som bor i Norge og som aldri har opplevd den slags noensinne å sette seg inn i, men man kan jo klare å sette seg inn i det til en viss grad. Vi mennesker tåler mye, men likevel vil situasjoner som skaper frykt gjøre noe med en. Jeg har opplevd frykt av største grad, og jeg trodde ikke engang jeg skulle overleve. Vet dere hvor forbanna heldige vi er som bor i Norge ? Vi bor i et fredlig land, hvor vi har et system som passer på oss. Vi trenger ikke å være livredde bare vi skal ut å handle mat, vi trenger ikke å være redde for å ta med barna på lekeplassen. Vi kan feire jul, kjøpe julegaver til flere tusen og likevel spise oss så mette at vi nesten ikke kan puste på julaften.

Jeg nevner igjen at vi er forbanna heldig! Og jeg føler et slags sinne for hvordan verden har utviklet seg til å være. Men en ting som provoserer meg aller mest er utakknemlighet. Husk å vær takknemlig for å i det hele tatt bo i dette landet, at du har et hus å reise hjem til, at du har en familie og venner som bryr seg, at du har råd til å kjøpe deg mat når du er sulten, og for at du ikke trenger å oppleve og å kjenne på frykt for livet ditt slik som andre må gjøre hver eneste dag.

Prøv å vær i nuet, prøv å nyt de små tingene som er positive ved livet ditt, gjør godt mot andre og ikke søk mot ondskap , drittsnakk og f***skap. Det gjør deg ingenting annet enn at du får et mørkere og mer utakknemlig sinn.

Jeg elsker de små tingene ved livet mitt, tiltross for at jeg har mye tungt å komme igjennom. Jeg fokuserer på lyset, fremfor mørket. Jeg er takknemlig for små ting, og jeg føler en sterk medfølelse for de som ikke har det så godt som oss.

5 Kommentarer

27.11.2017 kl. 13:17
Jeg er evig takknemlig for at jeg bor i et land som Norge. Vi kan alle bli flinkere å sette pris på det vi har. Ingenting gjør mer vondt enn å se de som lider. Så bra du klarer å se positivt på det du har i livet selv om ting kan være vanskelig

byevass

28.11.2017 kl. 13:40
Anonym: ????

27.11.2017 kl. 16:21
Hva skjedde i Mexico?

byevass

28.11.2017 kl. 13:40
Anonym: hei anonym ;-)
Skjønner du lurer, men ønsker ikke å skrive det konkret på sosiale medier enn så lenge. Klem Eva

byevass

28.11.2017 kl. 13:41
byevass: ?

Skriv en ny kommentar

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • By Eva
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no