hits

JEG BLIR FORBANNA

  • 27.11.2017 kl. 13:03

God dag folkens.

 

Vel hjemme fra en ferie i Mexico. Utrolig vakkert der, men også en sterk hendelse hendte der som har satt sine spor. Jeg har reflektert en del i det siste. Ikke bare over livet, men også over verden. Synes utviklingen er skummel, med terrorisme, økt kriminalitet visse plasser, økt salg av narkotika og en verden hvor stort sett alt handler om penger. Penger er viktig, men ikke så viktig at man skal tråkke på andres føtter eller drepe for den saks skyld. Da blir disse pengene lite verdt. Jeg ser på nyhetene, og ser barn sulter. Jeg ser at det i mange land er ganske så "normalt" å drepe, fordi krig har vært en stor del av hverdagen. Å flykte, være redd, høre skudd fra våpen og bomber er en del av mange barn og voksne sin hverdag. Hva slags verden er det vi lever i ? Jeg kjenner det gjør vondt å tenke på, og jeg kjenner en slags klump i magen når jeg tenker over hvor mye forferdelig det er ute i verden. Det er veldig vanskelig for en som bor i Norge og som aldri har opplevd den slags noensinne å sette seg inn i, men man kan jo klare å sette seg inn i det til en viss grad. Vi mennesker tåler mye, men likevel vil situasjoner som skaper frykt gjøre noe med en. Jeg har opplevd frykt av største grad, og jeg trodde ikke engang jeg skulle overleve. Vet dere hvor forbanna heldige vi er som bor i Norge ? Vi bor i et fredlig land, hvor vi har et system som passer på oss. Vi trenger ikke å være livredde bare vi skal ut å handle mat, vi trenger ikke å være redde for å ta med barna på lekeplassen. Vi kan feire jul, kjøpe julegaver til flere tusen og likevel spise oss så mette at vi nesten ikke kan puste på julaften.

Jeg nevner igjen at vi er forbanna heldig! Og jeg føler et slags sinne for hvordan verden har utviklet seg til å være. Men en ting som provoserer meg aller mest er utakknemlighet. Husk å vær takknemlig for å i det hele tatt bo i dette landet, at du har et hus å reise hjem til, at du har en familie og venner som bryr seg, at du har råd til å kjøpe deg mat når du er sulten, og for at du ikke trenger å oppleve og å kjenne på frykt for livet ditt slik som andre må gjøre hver eneste dag.

Prøv å vær i nuet, prøv å nyt de små tingene som er positive ved livet ditt, gjør godt mot andre og ikke søk mot ondskap , drittsnakk og f***skap. Det gjør deg ingenting annet enn at du får et mørkere og mer utakknemlig sinn.

Jeg elsker de små tingene ved livet mitt, tiltross for at jeg har mye tungt å komme igjennom. Jeg fokuserer på lyset, fremfor mørket. Jeg er takknemlig for små ting, og jeg føler en sterk medfølelse for de som ikke har det så godt som oss.

OREOJULEKAKER

  • 26.11.2017 kl. 17:42

Åh, jeg elsker enkle oppskrifter, og nå er det jo "snart" jul. Så i dag fant meg og barna ut at vi skulle hive sammen en kakedeig. I og med at jeg ikke hadde allverdens i skaper og skuffer, måtte vi jo ikke gjøre det så avansert. Man tager hva man haver. Jeg lette litt på nett, og fant en genial kakedeig som var enkel og lett for barn å holde på med. Dette var en oppskrift jeg fant på Franciskas vakre verden.

Jeg er glad i det tradisjonelle, men jeg liker også å skape egne tradisjoner og holde på de. Nå er det slik at jeg omgås fire barn som elsker Oreokjeks. Disse har jo blitt så populære om dagen, og da er det jo et ekstra stort pluss at  julekakene inneholder barnas favorittkjeks. Jeg deler derfor oppskriften med dere.

Oppskrift:

250 g sukker

225 g mykt smør

2 ts vaniljesukker

1 egg

1/2 ts bakepulver

450 g hvetemel

1 pakke Oreokjeks.

Slik gjør du:

Ha smøret ( som er romtemperert) i en eltemaskin. Rør det mykt og godt sammen. Deretter har du sukker og vaniljesukker i. Rør inn egget.

Bland mel og bakepulver i en egen bakebolle, men ha det i bakebollen med resten og rør godt sammen med en eltemaskin. Hvis det begynner å bli for tungt for maskinen bruker du hendene. Tilsett litt vann for ønsket konsistens.

Skjær Oreokjeksene i mindre biter med en stor kniv. Deretter har du dem i den ferdige deigen og knar.

Rull ut deigen ganske tykt, ca 1 cm. Stikk ut med små former og legg kakene på et brett med bakepapir ( jeg brukte 3 brett).

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter, eller til de har fått en gylden fin farge.

Oppbevares i kakeboks.

Lykke til !

MED ALT DET VONDE BLE OGSÅ EN DRØM OPPFYLT

  • 07.11.2017 kl. 15:58

Ny blogg, nytt instagramnavn og det som medfølger...

Jeg har lenge vært i tenkeprosessen, og endelig tok jeg valget om å bytte navn på sosiale medier. Det er mye nytt som skjer, og jeg er endelig i et kreativt hjørne når det kommer til så utrolig mye , noe som medfølger endringer. Det er mye som kan skje fremover, om alt jeg tenker går i boks, men jeg tror det vil ta litt tid. Men enn så lenge må dere følge meg i dette nye som jeg nå går inn i . Jeg stortrives i mitt liv som selvstendig næringsdrivende med full frihet, men jeg har alltid mange baller i luften og trives helst med det. Så fremt det ikke suger meg tom for energi, men heller gir meg energi. I alt det nye som har skjedd har jeg også kjøpt et nytt hus. Jeg har flyttet tilbake til Porsgrunn, min hjemby, og jeg er så heldig å bo midt i sentrum. Jeg skal fortelle dere litt av min drøm, for det har nemlig vært å bo i en toppleilighet på Bratsberg brygge her i sentrum. Jeg vet at det er vanskelig å få realisert den drømmen med barn i livet, og spesielt nå etter at to til kom inn i livet. Men det skal virkelig sies at jeg tilnærmet har fått drømmen oppfylt. Dere forstår det at nå bor jeg avstandsmessig i gangavstand fra flotte Bratsberg brygge, jeg bor sentralt, men samtidig i et rolig strøk. Det kan faktisk ikke bli bedre.

Bratsberg brygge er et flott sted i Porsgrunn. Nærme vannet, med svaner svømmende rundt plassen på sommeren, flott brygge, restauranter og rett og slett et flott sted å være i solskinnet. Huset jeg kjøpte er bygd i 1993, så heldigvis ikke så himla gammelt. Noe jeg følte var trygt i seg selv å velge. Beliggenheten dro nok opp prisen på dette, men jeg var heldig å vant budrunden likevel. Det føltes også trygt å kjøpe dette huset, i og med at det fulgte med en hybel. Nå leier jeg ikke ut på fast basis, men det er likevel en trygghet å ha.

Huset måtte likevel pusses opp, så mye er gjort her. Jeg må likevel ha tålmodighet i magen, fordi jeg kunne virkelig tenkt meg å gjort enda mer. Nå er det nå slik at man må ta alt til sin tid, så da får jeg enda bedre tid til å planlegge.

Processed with VSCO with a5 preset

 

Takk for at du følger meg, og jeg håper du fortsetter å følge meg inn i det nye.

xoxo Eva

 

JEG VAR DIVAMAMMA

  • 01.11.2017 kl. 19:42

Hei !

Takk for at du titter innom min nye blogg.

Jeg er 32 år, tobarnsmamma og har en bloggerfartstid på cirka 8 år. Mitt gamle kallenavn har vært Divamamma, som jeg opprettet fordi jeg ble kalt det som spøk. Det jeg ikke visste den gangen var at jeg fikk en del lesere som ville følge meg, og som begynte å følge meg fast. Så det ble til at jeg måtte beholde dette kallenavnet, tiltross for at jeg var på nippet flere ganger til å bytte til noe annet. Jeg synes Divamamma fort kan misoppfattes, og om jeg er en ekte divamamma tror jeg ikke helt stemmer heller. Jeg kan være høylytt, rølpete, rotete og surrete, men jeg liker også litt ekstra luksus i livet og i hverdagen. Så derfor er jeg nok en smule Divamamma. Samtidig er jeg så utrolig mye mer, og det er derfor jeg nå var klar for å endre navn. Jeg har siden mars 2014 jobbet som selvstendig næringsdrivende innenfor network marketing bransjen. Mitt første mål var å ha en normal gjennomsnittlig heltidsinntekt, men businessen tok helt av , så nå har jeg gått fra å være 50% ufør og syk til å være en businesskvinne på fulltid. Den dagen jeg ringte NAV og sa jeg ikke ville ta imot penger fra dem lenger, fordi jeg klarte meg på egenhånd var en vanvittig stor bragd for meg. Jeg hadde ikke lyst til å være stemplet som syk for resten av livet. Jeg ville mestre noe, og jeg ville bruke alt som bodde i meg til noe som var meningsfullt. Den dag i dag kan jeg kalle meg en Sapphire manager , leder og en businesskvinne til fingerspissene. Tenk på det dere! Alle kan hvis de vil, det handler bare om å ha en sterk nok drivkraft innenfra, og ikke minst vite sin hensikt om hvorfor man skal kjempe tiltross for at omstendighetene jobber imot deg.

Jeg har to nydelige barn. Isak på 5 år og Sarah på 9 år. De er også en grunn for hvorfor jeg valgte å jobbe så iherdig etter økonomisk frihet. Jeg ville kunne kjøpe en vinterdress til de av det beste merket uten å måtte spinke og spare i en evighet. Jeg vil kunne gi de reiser og opplevelser og den tryggeste oppveksten de kan få. Det kiler i magen og hjertet bare jeg tenker på de, jeg er så utrolig glad i de. Så har jeg opplevd det alle tenker er deres verste mareritt, nemlig brudd. Det har vært tøft, og det er ganske få som vet hvordan jeg har hatt det i prosessen. Jeg har valgt å ha kortene tett inntil brystet, fordi det er en privatsak. Tiltross for dette vil alltid rykter komme og gå. Jeg vet heldigvis og har heldigvis sannheten i hjertet mitt. Det holder for meg.

Jeg har dog møtt en ny mann, som har overrasket meg stort på mange områder. Men han tok meg med storm, så den lovnaden jeg ga meg selv om å være lenge alene gikk i vasken. Han kom inn i livet mitt med to fantastiske gutter som nå har blitt en viktig del av mitt liv. Ja, jeg er faktisk veldig heldig, selv om det har skjedd hjerteskjærende ting. Viktig å fokusere på det positive , uansett hvor vanskelig det er.

Jeg har en alvorlig sykdom som gir meg en del utfordringer, men min store svakhet er at jeg glemmer at jeg er syk. Jeg tror jeg er frisk, inntil jeg går på en smell. Smellene kommer gang på gang, og jeg lærer aldri. Men det ser ut til at jeg nå begynner å bli "voksen".

Jeg er et menneske som fort blir glad i andre mennesker. Jeg elsker godhjertede mennesker, som er gode innenfra og ut. Jeg har en liten sirkel med nære venner, og jeg er aller mest komfortabel med å ha det på denne måten. Jeg har fryktelig mye jeg ønsker å fortelle dere, men la oss starte med dette for nå.

Jeg digger å blogge fra denne nye bloggen, og jeg gleder meg så vanvittig til å blogge videre med dere fantatiske lesere på slep.

I LOVE YOU!

xoxo Eva

 

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • By Eva
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no